Iedereen wil het natuurlijk, hoog in Google terecht komen als je doelgroep op zoek is naar jouw product. Maar hoe zorg je dat je boven de rest uit steekt? Door middel van een goede aanpak met SEO (Search Engine Optimization) kan je al een hoop bereiken!

Content

Content, content en nog eens content. Als je hoog in Google terecht wilt komen dan is het belangrijk om goede content op je website te hebben staan. Is een klant bijvoorbeeld op zoek naar een website, maar heb je het woord “website” (of een synoniem) niet in je website staan? Dan wordt het lastig om goed te presteren tegenover je concurrenten. Let alleen wel op: zorg ook dat er niet té veel tekst staat. In de meeste gevallen zijn minimaal 300 woorden genoeg, maar dit is ook afhankelijk van je doelgroep en de soort content.

Linkbuilding

Naast content is het ook altijd belangrijk om te zorgen dat je beschikt over backlinks. Dit houdt in dat er verwijzingen van andere websites zijn naar je eigen site. Er zijn veel manieren om backlinks te kunnen verkrijgen, bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van een link op je social media account. Let wel op dat de backlinks kwalitatief goed moeten zijn. Een kwalitatieve backlink moet bijvoorbeeld wel relevant zijn.

Technische aspecten

Er spelen ook veel technische aspecten mee als het gaat om SEO. Zo worden websites die sneller laden bijvoorbeeld hoger in Google neergezet dan websites die langzaam zijn. Ook let Google op hoe je website is ingedeeld, is je website moeilijk te bekijken op een mobiel apparaat? Dan zal dit niet meehelpen aan jouw ranking in Google.

Ook is het handig om je website aan te melden bij Google Search Console. Hier kan je je sitemap uploaden waarna Google precies weet hoe jouw website in elkaar steekt.

Klinkt dit allemaal iets te technisch?

Wij zorgen er altijd voor dat je website goed te gebruiken is, responsive is en dat de website aangemeld staat bij Google Search Console, direct op het moment dat je website live staat. Daarnaast staan alle websites op een server die speciaal voor WordPress websites ingericht is, wat de websites extra snel maakt. Zo hoef je je aan de technische kant geen zorgen meer te maken over de ranking van Google.

Dit zijn nog lang niet alle punten waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is Google zijn algoritme elk jaar aan het veranderen, dus het vergt veel energie om het allemaal bij te houden.
Liever jouw SEO gelijk goed geregeld? Neem dan contact met ons op!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *