SSL wordt als term gebruikt voor een beveiligingscertificaat om de data die tussen een website en jouw computer beweegt te versleutelen. Zodra je https:// voor de url van een website ziet staan weet je direct dat je gebruik maakt van een versleutelde SSL/TLS verbinding.

Geen zin in moeilijke begrippen? Laat het allemaal door Skape IT regelen. Bij Skape IT krijg je altijd een gratis TLS certificaat en zorg je daarmee dat alle gegevens over een beveiligde verbinding verzonden worden.

Hoe herken ik een versleutelde verbinding?

  1. Als de URL begint met HTTPS
  2. Wanneer het certificaat correct is, staat er een (groen) slotje voor de URL.
  3. Als je op het slotje klikt, kan je vaak meer informatie vinden over het certificaat.
Veilige verbinding Skape IT

Huh? SSL of TLS?

Zoals hierboven vermeld wordt SSL (Secure Socket Layer) gebruikt als term voor een beveiligingscertificaat. Echter wordt tegenwoordig bijna altijd het veiligere TLS (Transport Layer Security) als technologie gebruikt om een verbinding met een website te beveiligen. Dit is een nieuwere en verbeterde versie van SSL.

Waarom een versleutelde verbinding?

Heb je een webshop of een website waarbij je gebruikersgegevens verwerkt? Dan is volgens de privacywet AVG verplicht om een SSL certificaat te hebben. Een versleutelde verbinding zorgt er namelijk voor dat alle gegevens beveiligd worden verzonden. In veel gevallen zorg je er ook direct voor dat jouw websitebezoeker je website meer vertrouwen. Als laatst heeft Google ook graag veilige websites hoger in hun ranking staan.

Echt veilig?

Zie je htts:// voor een linkje staan en slaat deze niet rood uit? Dan betekent dat vaak dat de verbinding die je op dat moment hebt veilig is. Echter is een TLS verbinding niet altijd veilig. Op de website van ssllabs kan je precies zien of het certificaat wat gebruikt wordt daadwerkelijk deugt. Zo kan je zien dat Skape IT (en al onze websites) een A+ als beoordeling krijgen, wat betekent dat alles goed is ingesteld. Zijn sommige dingen niet goed ingesteld? Dan blijven er altijd beveiligingslekken bestaan.

Veilige verbinding Skape IT (SSL/TLS Test)

Hoe kom ik aan een certificaat?

Heb je momenteel een website, maar nog geen beveiligingscertificaat? Dan is het raadzaam om er een te regelen. Dit moet je bijna altijd aan de webmaster van de website vragen. Bij sommige partijen kost een SSL/TLS certificaat geld en bij sommige is het gratis. Als je een website bij Skape IT hebt laten maken zit er altijd gratis een TLS certificaat bij die volledig correct is ingesteld. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken!

Categorie├źn: Websites

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *